Markermeer zeilen

Verken de prachtige ouderwetse Zuiderzee dorpjes

Vanuit de historische haven van Muiden kunt u met zeilschip De Verwisseling een prachtige dag op stap: Markermeer zeilen! Op een authentieke tjalk is Markermeer zeilen een perfecte kans om vrienden of collega’s beter te leren kennen. Ook kunt u met Markermeer zeilen een schitterend familiefeest organiseren. Markermeer zeilen doet u op het schip De Verwisseling waarop u met twintig gasten welkom bent voor een onvergetelijke dag.

Langer zeilen?

U kunt er ook voor kiezen om langer te Markermeer zeilen. Er is aan boord van het zeilschip namelijk plaats voor overnachting, voor maar liefst veertien personen. Het Markermeer zeilen geeft u de mogelijkheid om met familie of vrienden een dag helemaal weg te gaan. De mooiste locaties aan het Markermeer zijn prima bereikbaar met Markermeer zeilen: u kunt naar Volendam voor de palingen, maar ook naar forteiland Pampus of naar het prachtige dijkdorp Durgerdam. Wilt u zelf Markermeer zeilen door het roer te nemen en de zeilen te hijsen, of laat u het Markermeer zeilen liever aan de kapitein en haar maat over: beide opties zijn mogelijk!

Markermeer zeilen

markermeer zeilenHet zeilen wordt onvergetelijk omdat u op een authentiek schip gaat Markermeer zeilen: het betreft een tjalk, De Verwisseling, die gebouwd is in Sappemeer, Groningen in het jaar 1924. Op deze boot die vijftig jaar vracht voer en daarna is verbouwd voor passagiersvervoer is het Markermeer zeilen een comfortabele manier van een uitstapje maken.

Droogvallen

U kunt ook een extra dimensie aan het zeilen toevoegen door te wachten op drooglegging op het wad. Wachten op het hoge tij met uw vrienden of collega’s is volgens velen die u voorgingen een speciale belevenis van het zeilen. Naast deze varianten van Markermeer zeilen kunt u er ook voor kiezen om voor anker te gaan om een verfrissende duik te nemen in het Markermeer. De Verwisseling biedt u precies dat wat u nodig heeft voor een geslaagd verjaardagsfeest, een personeelsuitje of een reünie.

Voor het zeilen kunt u een paar uur uittrekken, maar ook een weekend of nog langer! Met slaapgelegenheid voor 14 personen kunt u zo lang zeilen als u wilt: het comfort van een douche, wastafel en volledig uitgeruste keuken staan u ter beschikking. Hebt u zelf geen zin om te koken: laat een heerlijk diner cateren! Het zeilen kan opgeluisterd worden met een lunch, een koffie en thee met toebehoren, een ontspannen borrel en zelfs met een heuse bourgondische barbecue. Alle hapjes en drankjes worden voor u geserveerd – u hebt er slechts om te vragen. Een prachtige ervaring is de barbecue op onbewoond eiland ’t Hooft. Daar kunt u alle zorgen vergeten en samen met vrienden, familie of kennissen genieten van het zeilen en een uitstekende maaltijd. De flora en fauna zijn prachtig en het Markermeer zeilen wordt gegarandeerd een onvergetelijke belevenis.

Markermeer zeilen is de ideale mogelijkheid voor een sportief uitje!