De bemanning

Dat je met elkaar kunt genieten... , daar doen wij ons best voor

‘Dit wil ik zelf!’

Eind jaren tachtig rondde ik mijn studie sociale-psychologie af en ging een tijdje als maat werken op het schip van mijn toenmalige vriend. Zo leerde ik het vak, in de praktijk. Op een gelukkige dag in 1994 bedacht ik: ‘Dit wil ik zelf!’ Ik kocht de Verwisseling. ‘Mijn schip’, zo voelde het meteen.

 

Contact met mijn gasten

Vele vaarseizoenen later heb ik nog steeds geen spijt van dit besluit. Het werk blijft aantrekkelijk, met name door het contact met mijn gasten. Gasten met uiteenlopende wensen en ideeën. De ene wil hard zeilen, een andere huurt het schip om bij te praten, te filosoferen en te luieren. Ik speel in op de diverse wensen en stem de vaartocht daarop af.

 

Winnende combinatie

Naast het zeilen heb ik een tweede baan waar ik blij van word. Sinds 2012 werk ik met veel plezier als gids in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. ‘Bootjes’ en mensen, dat is voor mij een winnende combinatie.

Uiteraard doe ik het niet alleen

Er vaart altijd een enthousiaste maat met mij mee. Dit jaar is dat Maaike. We zijn eraan gewend om met onervaren zeilers te varen en leggen uit wat je allemaal ziet en wat er gebeurt. Is iets je niet duidelijk, vraag het dan gewoon. Ik weet nog goed hoe onthand ik me voelde, toen ik voor het eerst met een zeilschip het water op ging.

 

Johanna, de caterdame van zeilschip Verwisseling uit Muiden

Als je catering bestelt, gaat er nog een derde bemanningslid mee. Vaak is dit Johanna. Zij bereidt het eten, serveert het uit en wast af. Je hebt hier dus geen omkijken meer naar. Ik lieg niks als ik zeg dat Johanna vaak applaus krijgt voor haar barbecue op het onbewoonde eiland Hooft.

 

 

Nieuwsgierig geworden, wil je meer weten? Vraag dan vrijblijvend een offerte op maat aan en lees meer over de heerlijke catering-mogelijkheden. Of, als je al weet wanneer je graag wil zeilen, check dan even of die dag beschikbaar is.