Een leeg museum, hoe triest

Een leeg museum, hoe triest

Gisteren heb ik een deel van een filmpje opgenomen in de nieuwe tentoonstelling van het Scheepvaartmuseum: ‘Amsterdam Havenstad’. Het zure is dat de tentoonstelling zou openen één dag nadat alle musea weer dicht moesten op 15 december. Ik liep dus door dit grote, uitgestorven museum, door lege zalen, die nog door geen bezoeker gezien zijn. Ik werd er echt een beetje triest van.
Mijn bescheiden mening is dat gezien de afmetingen van het museum hier best een aantal bezoekers toegelaten kan worden. Ik snap dat er in het Anne Frank Huis minder personen ‘passen’ dan in het Scheepvaartmuseum, maar er moet toch een soort richtlijn voor te bepalen zijn; zoveel personen op zoveel vierkante meter. Vandaar mijn oproep de volgende petitie te tekenen:

https://petities.nl/petitions/open-de-musea-en-de-presentatie-instellingen-9a2fd039-25d7-4a6a-8f53-5d15bf0696f9?locale=nl