Vloot in nood

Vloot in nood

Gistermiddag heb ik samen met Paul van Ommen van de branchevereniging BBZ en mijn collega Anton Mulder, een gesprek gehad met de commissaris van de koning en de burgemeester van Gooise Meren.
Daarin hebben we uit de doeken gedaan wat de problemen zijn voor onze branche; het is (bijna) onmogelijk om 1,5 meter afstand te houden tijden het zeilen. Het ziet er sterk naar uit dat we dit jaar dus geen omzet zullen hebben terwijl bepaalde kosten wel doorlopen.
Het zou eeuwig zonde zijn als schippers failliet gaan. Want met de schipper, gaat dan vaak ook het schip ten onder. Deze veelal meer dan een eeuw oude schepen hebben veel onderhoud nodig. Lukt dat niet, dan ‘verloederen’ ze heel snel. Het zou toch eeuwig zonde zijn als (een deel van) dit cultureel erfgoed verloren gaat. Vandaar dus ons spandoek ‘vloot in nood’.