Van het land van Coronabier naar dat van het Coronavirus

Van het land van Coronabier naar dat van het Coronavirus

Gisterochtend ben ik op een zeer leeg Schiphol geland met zo’n beetje het laatste vliegtuig dat vanuit Mexico vloog.
In dit land was nog heel weinig te merken van het Coronavirus: een levendig horecaleven, overvolle Maya-sites en heel af en toe een mondkapje in Mexico-stad, waarbij ik niet eens zeker wist of het vanwege de luchtvervuiling of de Corona was.
Nu, na 1,5 dag in Nederland zie en voel ik de impact van het virus. Ik houd mijn hart vast voor de gevolgen; voor de samenleving, de economie en voor mijzelf. De annuleringen voor de Verwisseling druppelen binnen en het Scheepvaartmuseum is gesloten. De overgang tussen vakantie en het dagelijks leven is nog nooit zo groot geweest.